9 Mart 2012 Cuma

Lila Renkli Düğmeli Cepli Erkek Bebek Hırka Yapımı

ARKA: 65 ilmek başlanır, 1 cm ters örülüp, düz örgüye geçilir. Beden boyu 29 cm
örülerek ilmekler bir defada kesilerek bitirilir.
ÖN: 34 ilmek başlanır, 1 cm ters örülür, ilmekler ortalanarak ortadaki 8 ilmeğe 1 nolu diyagram uygulanırken, kalan ilmeklerle düz örgü yapılır. Beden boyu 10 cm örülerek ilmekler cep için ön ortasından başlanarak; 9 ilmek düz, 16 ilmek ters, 9 ilmek düz şeklinde dizilir. Arka sırasında ilmekler geldiği gibi örülür. 2 cm bu şekilde örüldükten sonra ortada ters örülen 16 ilmek bir defada kesilir. Sonraki sırada kesilen 16 ilmeğin yerine şişe 16 ilmek artış yapılarak 34 ilmekle örgüye devam edilir. Beden boyu 11 cm örülerek yaka için ilmekler ortalanır ve ortadaki 8 ilmeğe 2 no.lu diyagram uygulanır. Beden boyu 16 cm olduğunda yaka için ön ortasından 2+9 defa 1 'er ilmek kesilir. Beden boyu 29 cm de omuzda kalan 23 ilmek bir defada kesilerek bitirilir. Diğer ön parça da aynı şekilde örülür.

KOLLAR: 34 ilmek başlanır, 1 cm ters örülüp, düz örgüye geçilir İlmekler ortalanır ve ortadaki 8 ilmeğe 2 no.lu diyagram uygulanır. Her iki taraften 3cm ilmek artış yapılarak 44 ilmeğe ulaşılır. Kol boyu 21 cm de ilmekte bitirilir. Diğer kol da aynı şekilde örülür.
YAKA ve ÖN BORDURLER: Ön ortalarından ve yaka etrafından şişe 130 ilmek çıkarılır 2cm düz örülüp ilmekler bir defada kesilerek bitirilir. Ön ortasından itibaren 4 cm arayla 3adet ilik açılır.

CEPLER: Cep için ilmek artışı yapılan yerden şişe 18 İlmek çıkarılır düz örgü yapılır. Cep boyu 8 cm de ilmekler bir defada kesilerek bitirilir, iç kısma dikilir Diğer cepte aynı şekilde örülür.

0 yorum:

Yorum Gönder